Alt om SMS-lån i Norge

Om man for tiden vurderer å ta opp lån, eller bare er nysgjerrig angående hvilke ulike valgmuligheter og intriger som finnes, er det for tiden mange muligheter. Tjenester som Folkia og Remember.no gjør det lett å ta opp alle de konvensjonelle lånene vi kjenner godt – i tillegg til mer ukonvensjonelle lån, slik som SMS-lån.

Mange nordmenn kjenner kanskje ikke godt til denne typen lån, men dette kommer sannsynligvis til å endre seg i løpet av kun kort tid. Mobillån er nemlig særdeles populært i både Sverige og Danmark, og takket være alt vi har av prominente hjelpemidler på internett er SMS-lån i ferd med å gjøre sitt inntog i Norge.

Hva er et SMS-lån?

Når alt kommer til alt, er det sant at det ikke er særlig vanskelig å gjette seg fram til nøyaktig hva et SMS-lån er, i og med at selve konseptet mer eller mindre beskrives i navnet. Et SMS-lån lar deg ta opp lån hvor enn du måtte være, når enn du måtte trenge det, ved hjelp av SMS.

Som tidligere nevnt er det slik at mobillån har vært et veldig prominent tilbud i Sverige og Danmark, og dette er av god grunn. SMS-lån er nemlig det raskeste, enkleste, og i mange tilfeller det mest praktiske alternativet når det kommer til det å skulle låne penger uten å måtte gjennomgå en lang søkeprosess.

Hvem har bruk slike lån?

Vi vet antageligvis alle at de fleste typer lån tas opp for å brukes på et større prosjekt. Dette kan være et ønske om å skaffe seg et kjøretøy, en eiendom, eller for å starte en forretning. Slike prosjekter koster gjerne store summer, og man trenger store lån – SMS-lån fungerer nesten på motsatt vis.

Mobillån er nemlig midt i blinken for dem som har bruk for raske penger, gjerne til mindre formål enn det man vanligvis ville tatt ut et forbrukslån for. Formålet for å ta opp et SMS-lån varierer selvsagt fra person til person, men det gjelder i stor grad mindre prosjekter som ikke krever like mye midler.

Hvordan tar man opp et mobil-lån?

Denne typen lån har alltid vært betraktelig større i andre skandinaviske land, men det finnes for tiden flere og flere aktører i Norge som tilbyr mobillån. Du kan se en god oversikt over sms-lån i Norge på finansportalen Billigeforbrukslån. Om slike lån er av interesse er det ikke noe problem å finne en slik aktør, og registrere seg slik at det blir mulig å ta opp SMS-lån.

Når man har registrert seg hos en aktør vil man motta instrukser i form av en kode man må sende til aktørens nummer, sammen med beløpet man ønsker å låne. Deretter vil pengene komme inn på kontoen man ønsker å ta i bruk, helt uten noen som helst form for ventetid eller kompliserte søknadsprosesser.

Høye renter

Den eneste faktoren som kan vise seg å bli problematisk når det kommer til SMS-lån er renten. Det er nemlig slik at renten for denne typen lån gjerne er betraktelig høyere enn den ville vært for de fleste andre typer lån. Derfor er det viktig at man er særdeles varsom når man tar opp mobillån.

Renten ved slike lån har i enkelte mer ekstreme tilfeller vært oppe i både hundrevis og tusenvis av prosent. Dette er åpenbart ikke lukrativt for den som tar opp lånet, og det er av denne grunn særdeles viktig å undersøke nøye hvilke vilkår og betingelser som gjelder hos de forskjellige aktørene man vurderer å ta opp lån hos.

Enkelt, raskt, risikabelt

  • Mobillån er den raskeste og enkleste måten å låne penger på, men også risikabel.
  • Renten kan være skyhøy, og nedbetalingstiden ligger gjerne bare på et par måneder.

Det er i bunn og grunn ingen fare i å ta opp et SMS-lån, så lenge man er særdeles varsom. Det anbefales sterkt å ta i bruk diverse tjenester på nett som hjelper deg med å sammenligne alle de forskjellige tilbudene som er å finne hos de forskjellige aktørene før man tar en endelig avgjørelse.

Les mer om SMS lån her: https://www.forbrukerradet.no/vi-mener/sms-lan-til-folket/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *